Vores historie

Prescan, kærlighed til livet.

Hvordan opstod Prescan?

Vi har selv oplevet tab af nærtstående personer, som ikke havde behøvet at dø. Men på den tid havde de ingen steder at gå hen, hvilket medførte for sent stillede diagnoser.

Dette måtte der kunne gøres noget ved?

Vi synes, at det skal være muligt for alle, som værdsætter livet og under sig selv et langt liv, at bliveundersøgt. Med eller uden henvisning fra din praktiserende læge. Fordi du selv bestemmer over dit liv. Vi taler af egen erfaring, når vi siger, at der bør være et sted, hvor du kan henvende dig til et team af specialister, som står parat for dig. Hvor man lytter til dig og vil gøre alt for at hjælpe dig. Fordi vi selv har erfaret, hvor værdifuldt livet er. Og at det kan være meget kort. Vi tror på sundhedspleje, mere end sygdomspleje. Og at der skal være et sted, hvor du kan henvende dig. At du har retten til at omfavne livet.

Derfor er vi der. For dig. For livet.

Prescan. Kærlighed til livet.

Vores mest værdifulde ejendom: vores krop.
Eddy van Heel, stifter og administrerende direktør i Prescan

Noah er en mytisk person i den jødiske Bibel, den kristne Bibel og Koranen. Der berettes om ham i Første Mosebog kapitel seks til ni. Ifølge den bibelske tidslinje blev Noah født i år 2990 f.v.t. Da han var 500 år gammel, byggede han arken, og 100 år senere fandt Syndfloden sted (i år 2390 f.v.t.). Denne overlevede han og bragte os til en ny verden. Verdenen af i dag. En verden, hvor vi ikke længere bliver flere hundrede år. 100, hvis vi er heldige. Eller held? Spørg det gennemsnitlige menneske, om han ønsker at blive 100 år,og halvdelen svarer: ”Ikke for min skyld. Medmindre jeg har et godt helbred”. Sidste år besøgte jeg Daan, en anerkendt læge, ven og vismand, i sin nye verden: Los Angeles. Ifølge Daan bliver dagens børn nemt 120 år. Og på en måde tror jeg ham.

Spørg det gennemsnitlige menneske, om han ønsker at blive 100 år, og halvdelen svarer: ”Ikke for min skyld. Medmindre jeg har et godt helbred”.
– Eddy van Heel.

Se på realiseringen af 1950’erne og sammenlign det med vores kære forældre og bedsteforældre. Da man i 1950’erne tog hul på den sidste del af livet, svarer det i dag til, at livet kun lige skal til at begynde. Man er fysisk aktiv, holder den slanke linje og har byttet karbonaden og kartoflerne ud med et stykke fed fisk og en sød kartoffel. Biologisk er det nemt at forstå. Jeg har en søn på elleve. Han og de fleste af hans venner beder om vand, når jeg tilbyder dem noget at drikke. Cola har set bedre dage. I hvert fald i vores land. Jeg tror, at Daans land stadig indeholder store forskelle. Større end vores. Jeg forudser, at danskere over 50 år ikke kun er de højeste, men også de sundeste mennesker i Verden. Mere end nogensinde er den medicinske teknologi i udvikling. Stamcelleundersøgelser, tidlig diagnostik og DNA-undersøgelse er under kraftig udvikling. Hvor kræft blev set som en uhelbredelig sygdom for 15 år siden, kan den i dag ofte helbredes. Hvis du kommer i tide. Vil det i morgen være muligt at behandle kræft, som var det en almindelig influenza? Kan vi snart klone organer i et reagensglas og blot erstatte de gamle og dårligt fungerende organer? Og ved vi, allerede ved fødslen, hvilke sygdomme et spædbarn vil udvikle og dø af på et givent tidspunkt i dets liv? Silicon Valley arbejder på overtid. Apple, Google og IBM, alle satser de på os, menneskene. ”Quantify yourself” summer i gaderne fra San Jose til Mountain View, fra Fremont til Saragota. De ser alle en fremtid i at kortlægge og overvåge vores mest kostbare ejendom: vores krop. Og gribe ind i tide, hvis det er nødvendigt.

Apple, Google og IBM, alle satser de på os, menneskene. ”Quantify yourself” summer i gaderne fra San Jose til Mountain View, fra Fremont til Saragota.
– Eddy van Heel

Apps til at holde os i form, chips til at opspore kræft, hjerteuregelmæssigheder sendt direkte til vores læge, og en biologisk tidsplan til at minde os om, hvornår og hvilke sygdomme vi vil få. Og organet, som allerede er parat til at erstatte det gamle. Alt sammen for at opnå det ene mål: at holde sig i form, nyde det så længe som muligt og forblive sund og glad som gammel. I den nærmeste fremtid ville Steve Jobs have kunnet opspore kræftcellerne i sin krop med sit Apple Watch, selv før det var blevet til en tumor. Og den tid er tættere på, end vi tror. Nostradamus forudså det allerede i sin Les Propheties, i 1995: I begyndelsen af det 21. århundrede kan vi klone vores egne organer. Stamcelleundersøgelser peger også på, at dette ikke varer længe. Kan vi snart bestemme vores egen skæbne? Vil vi i 2390 e.v.t. kunne blive så gamle som Noah?

Gud vidste det dengang og ved det nu igen. Indtil videre holder jeg mig til følgende ord: nyd livet, nyd hinanden og gør det så længe som muligt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search